Posts

Kembara Indochina 2017 : Ho Chi Minh (HCM)

Alright, lets move to ho ci minh pulak. Basically orang akan pergi sini sebab shopping kan. Good, sebab sini memang rata-rata barang murah. Tapi aku bukan lah jenis kaki shopping sangat, tak pandai bergaya katanya. Bajet pon tak banyak, tapi dapat lah beli kopi vietnam je sebab sini kopi dia umphhhhh. So, apa yang aku buat kat Ho Chi Minh ni selain shooping? Jom!
First, masa sampai dari Mui ne tu awal pagi and masa tu memang lapar lagi. So, since kami memang dah bagitau kat hostel yang pagi tu kami nak letak beg dulu (sebab tak leh checkin lagi) , kami terus cari makanan. Aku beli roti (Banh mi) je since banyak kedai tak bukak lagi. Yang jual tu makcik tua, so memang dia kurang faham sikit bahasa english and luckly ada sekawan budak uni kat situ. Diaorang offer bantuan, maybe sebab nampak aku dengan makcik tu macam ayam dengan itik kot. Hahah.

A post shared by Pumaterbang (@ashraffadzeman) on Sep 5, 2017 at 12:20am PDT

So, dah setel sarapan tu, aku pergi 'Notre-Dame Cathedral Basi…

Kembara Indochina 2017 : Mui ne, Vietnam

Hong Island, Krabi

Phuket, Thailand

Krabi Thailand

Pulau Perhentian (Short Trip)